Sit (NL)

NOIR nr. 6 80x100 cm.

In het voorjaar van 2011 exposeerde Sit zijn derde solo wexpositie bij de GO Gallery: NOIR
Met “Noir” keert Sit terug naar zijn krachtige zwart en wit. Hij bestudeert de verhouding tussen de mens en het dierenrijk van nog dichterbij dan voorheen. Dit keer richt zijn werk zich op de schitterende schoonheid van het beest en de manier waarop het onlosmakelijk verbonden lijkt met de ijdelheid van de mens. Het resultaat is een spannende serie die tegelijkertijd zowel sexy als morbide is. De sensuele texturen van bont en veren worden afgewisseld met bleke dierenschedels en zachte vrouwelijke rondingen om de sluwe duisternis te illustreren die knaagt aan ons idee van schoonheid. Sit gebruikt in zijn nieuwste werk de wilde penseelstreken om te onderzoeken hoe het gebruik van bont en huiden als luxueuze haute couture in feite leven met de dood is. De internationale aandacht voor het werk van SIT neemt toe en in april zal er een solo expositie openen met werk uit de serie NOIR bij C.A.V.E gallery in Los Angeles.

[nggallery id=43]

NOIR nr. 6 80x100 cm.
In March / April Sit exhibited his third exhibition: NOIR.
With ‘Noir’ Sit returns to his bold black & whites, examining the troubled relation between the animal kingdom and mankind even closer. This time around his work is focused on the magnificent beauty of the beast and the way it is used to serve the vanity that is intricate to humanity. The result is a haunting series that is simultaneously sexy and morbid.
The sensual textures of fur and feathers are juxtaposed with pale animal skulls and soft female curves to illustrate the malicious blackness gnawing away at the edges of our sense of beauty. Sit’s latest work uses the wild strokes of his brush to explore how utilizing furs and skins as luxurious haute couture is essentially living with death.

[nggallery id=43]