The Wake Up

 

Sleepy the Poet’s ‘The Wake Up’ is a multidisciplinary art project that combines spoken word with street photography and music.
The project draws inspiration from the routine of everyday life and the story being told takes place over the course of one day.

‘The Wake Up’ is created in collaboration with photographer Jeroen Tissen and music producer Boy Wonder.

Experience every moment of ‘The Wake Up’ exclusively from 26 August until 30 September 2017 at the GO Gallery in Amsterdam.
Join the official opening night with a live performance by Sleepy the Poet on Saturday August 26th, 17:00-20:00.

This project is supported by the AFK (Amsterdam Fund for the Arts).
Click here to see an impression off Sleep the Poet

Op 26 augustus aanstaande presenteert Sleepy the Poet (1986) zijn langverwachte kunstproject ‘The Wake Up’ in de GO Gallery te Amsterdam.
Dit project is zijn officiële debuut en wordt ondersteund door het Amsterdamse Fonds voor de Kunst. Door spoken word met straatfotografie en muziek te combineren tracht Sleepy the Poet een kunstervaring te creëren. Met gevoel voor komedie en een waardering voor de sleur van het gewone leven, worden alledaagse momenten verwerkt in 13 kunstwerken.
Samen vormen zij een verhaal, wat zich chronologisch afspeelt op één dag.
Zo wordt er koffie gedronken in de ochtend en komen er ’s middags dagdromen voorbij. Uiteraard wordt er digitaal geflirt in de avond en wordt er ’s nachts veel te diep het glaasje gekeken.
‘The Wake Up’ is ontstaan uit de samenwerking met fotograaf Jeroen Tissen (1984) en hip-hopproducer Boy Wonder (1986).
Tijdens ‘The Wake Up’ expositie in de GO Gallery is het mogelijk om ieder moment multidisciplinair te beleven. Bij de foto’s hangen koptelefoons, zodat men kan luisteren naar de gedichten en de begeleidende muziek terwijl de foto’s worden bekeken. Tijdens de opening zal er een speciaal liveoptreden plaatsvinden.

Sleepy the Poet is een Amsterdamse spoken word artiest en ervaren performer met een passie voor verhalen. Sinds 2009 is hij vaak te zien is geweest op verschillende podia. Hij heeft meerdere malen opgetreden in het voorprogramma van de stand-up comedy show Da Bounce in de theaterfabriek te Amsterdam en in het Theater Zuidplein te Rotterdam. Ook was hij vaker te zien bij de poëzieavond Cinnamon Wednesdays in Bitterzoet en op het Black Magic Woman Festival in het Bijlmerpark theater. Vorig jaar is één van zijn werken in de Grote Amsterdamse Kunstkalender 2016 gepubliceerd.

‘The Wake Up’ wordt ook als boek uitgegeven en zal tijdens de expositie in beperkte oplage beschikbaar zijn voor €25,-. Deze hardcover bevat alle gedichten, fotografie en exclusieve achtergrondinformatie over de totstandkoming van het project, tevens is er een speciale USB-card toegevoegd waar alle muziek op staat.
Naast het boek zullen ook de foto’s in gelimiteerde oplage te koop zijn.

De expositie is te zien van 26 augustus t/m 30 september 2017.
De opening vindt plaats op 26 augustus 2017 van 17:00 t/m 20:00.
De GO Gallery is geopend van woensdag t/m zaterdag, van 12:00 t/m 18:00, en op afspraak.

Over Sleepy the Poet
www.sleepythepoet.com
www.facebook.com/sleepythepoet
www.instagram.com/sleepythepoet
www.twitter.com/sleepythepoet

Over Boy Wonder
Boy Wonder is een muziekproducent en artiest die alle muziek voor dit project heeft geproduceerd. Op dit moment werkt hij aan een album in samenwerking met Nederlandse rapper Stepherd, bekend van o.a. “Brak Obama” (2016).
www.facebook.com/quickcallboywonder

Over Jeroen Tissen
Jeroen Tissen is fotograaf en designer. Het was zijn visie om de fotografie van dit project coöperatief aan te pakken. Samen met zijn collectie van antieke camera’s,
zoals een Rolleiflex uit 1930 en een Frank Solida 1 uit 1950 is het team van kunstenaars afgereisd naar Berlijn om het visuele gedeelte vorm te geven. Hij koos voor het samenspel tussen analoge straatfotografie en meerdere fotografen. Hierdoor werden er onder zijn leiding echte momenten vastgelegd die juist de oneffenheden van de realiteit weergeven.
www.j3t1.nl