November 8: POP & ART, Eddy Zoey & Marieke Hulsegge

POP & ART, an exhibition by Eddy Zoëy & Marieke Hulsegge.
Opening: Friday, November 8, 2013, 6 – 9 pm.

Pop-Art-nov-13Voorweb-600px

POP & ART, een schilderijenexpostie van Edyy Zoëy en Marieke Hulsegge.
Opening op vrijdag 8 november 2013, 6 – 9 pm.
Pop-Art-nov-13Voorweb-600px

Eddy Zoëy doet van álles.
De meesten kennen hem van z’n tv-programma’s, (hij is inmiddels niet meer van de televisie weg te denken) maar vóór Eddy programmamaker en presentator werd, maakte hij al muziek én deed hij de Kunstacademie.
Eddy Zoëy (Almelo, ’67), studeerde in 1992 af aan de CHK voor hoge kunsten als grafisch ontwerper. Naast vormgeven en ontwerpen van verschillende tijdschriften (OOR, Hitkrant & Autovisie) ontwerpt en maakt Eddy ook albumhoezen en boekencovers.
Hij schrijft liedjes voor een grote verscheidenheid aan artiesten (Romeo, Kinderen voor kinderen, Kim Lian, Ruth Jacott, Chipz etc.) en brengt zelf maar liefst 4 albums uit.
Schilderen en muziek maken is het liefste wat Eddy doet.
Eddy Zoëy schildert duidelijk niet uit de losse pols. Als ‘n heus graficus bedenkt hij een beeld, maakt een snelle schets, en werkt ‘t dan strak uit met stevige lagen acrylverf. Je herkent Pollockachtige verftechnieken, van dichtbij word je geconfronteerd met ingewikkelde kleurpatronen en verlopen. Eddy creëert een duidelijke eigen figuratieve popart stijl. Krachtig, afgetekend, fel, met pictogramachtige vondsten, voorzien van, letterlijk en figuurlijk, expliciete vétte teksten. Soms is zijn werk gebaseerd op woordspelingen, dan weer op sterk communicerende en glasheldere symbolen.
Zijn schilderijen zijn zowel maatschappelijk als persoonlijk getint, veelal doordrenkt met gevoel voor humor, maar met ‘n onderlaag van bittere ernst.
Verf wordt niet gespaard, Eddy schildert, smijt en plamuurt  tot wel centimeters dik, en dat ziet er verrassend lekker uit!

Fuck Ratings, 100x100 cm.
Fuck Ratings, 100×100 cm.


Marieke Hulsegge
(Warnsveld, 1977) schildert in uitbundige kleuren met een strak lijnenspel.
Ze portretteert expressieve vrouwen en mannen, vaak meer dan levensgroot.
Recent is haar oeuvre aangevuld met enkele prachtige naakten, die de toeschouwer zelfbewust aankijken.
Marieke weet op geweldige wijze stemmingen te vangen op het doek. Ze schildert elegante verschijningen met grote ogen die je onbevangen aankijken, maar ook getergde mannen met melancholieke blikken. Soms lijkt een werk op het eerste gezicht luchtig en vrolijk, doch een langere studie maakt de onderliggende emotie zichtbaar. Intrigerend!
Marieke Hulsegge ontwikkelde al op zeer jonge leeftijd haar eigen tekenstijl. Ze heeft haar creativiteit geërfd van haar ouders, beiden kunstenaar.
In 2001 studeerde Marieke af aan de AKI in Enschede.

Golden Grey, 120x100 cm.
Golden Grey, 120×100 cm.

 

Eddy Zoëy doet van álles. De meesten kennen hem van z’n tv-programma’s, (hij is inmiddels niet meer van de televisie weg te denken) maar vóór Eddy programmamaker en presentator werd, maakte hij al muziek én deed hij de Kunstacademie. Eddy Zoëy (Almelo, ’67), studeerde in 1992 af aan de CHK voor hoge kunsten als grafisch ontwerper. Naast vormgeven en ontwerpen van verschillende tijdschriften (OOR, Hitkrant & Autovisie) ontwerpt en maakt Eddy ook albumhoezen en boekencovers. Hij schrijft liedjes voor een grote verscheidenheid aan artiesten (Romeo, Kinderen voor kinderen, Kim Lian, Ruth Jacott, Chipz etc.) en brengt zelf maar liefst 4 albums uit. Schilderen en muziek maken is het liefste wat Eddy doet. Eddy Zoëy schildert duidelijk niet uit de losse pols. Als ‘n heus graficus bedenkt hij een beeld, maakt een snelle schets, en werkt ‘t dan strak uit met stevige lagen acrylverf. Je herkent Pollockachtige verftechnieken, van dichtbij word je geconfronteerd met ingewikkelde kleurpatronen en verlopen. Eddy creëert een duidelijke eigen figuratieve popart stijl. Krachtig, afgetekend, fel, met pictogramachtige vondsten, voorzien van, letterlijk en figuurlijk, expliciete vétte teksten. Soms is zijn werk gebaseerd op woordspelingen, dan weer op sterk communicerende en glasheldere symbolen. Zijn schilderijen zijn zowel maatschappelijk als persoonlijk getint, veelal doordrenkt met gevoel voor humor, maar met ‘n onderlaag van bittere ernst. Verf wordt niet gespaard, Eddy schildert, smijt en plamuurt  tot wel centimeters dik, en dat ziet er verrassend lekker uit!

Fuck Ratings, 100x100 cm.
Fuck Ratings, 100×100 cm.

 

Marieke Hulsegge (Warnsveld, 1977) schildert in uitbundige kleuren met een strak lijnenspel. Ze portretteert expressieve vrouwen en mannen, vaak meer dan levensgroot. Recent is haar oeuvre aangevuld met enkele prachtige naakten, die de toeschouwer zelfbewust aankijken. Marieke weet op geweldige wijze stemmingen te vangen op het doek. Ze schildert elegante verschijningen met grote ogen die je onbevangen aankijken, maar ook getergde mannen met melancholieke blikken. Soms lijkt een werk op het eerste gezicht luchtig en vrolijk, doch een langere studie maakt de onderliggende emotie zichtbaar. Intrigerend! Marieke Hulsegge ontwikkelde al op zeer jonge leeftijd haar eigen tekenstijl. Ze heeft haar creativiteit geërfd van haar ouders, beiden kunstenaar. In 2001 studeerde Marieke af aan de AKI in Enschede.

Golden Grey, 120x100 cm.
Golden Grey, 120×100 cm.