September 21st.: GO Gallery & Amsterdam Street Art go “Beyond the streets”

ASA - 'Beyond the streets'
ASA – ‘Beyond the streets’

Opening: Saturday, September 21st.: 5-8 pm.

ASA expo - 'Beyond the streets'
ASA expo – ‘Beyond the streets’

Opening: zaterdag 21 september van 5-8 uur. Artists:
Deesaster  [nggallery id=94]
Darren West  [nggallery id=99]
Nila Vanwolf  [nggallery id=96]
Kamp Seedorf [nggallery id=100]
Perishable Rush  [nggallery id=93]
ZED1  [nggallery id=98] Kunstenaars:
Deesaster, Darren West, Nila Vanwolf, Kamp Seedorf, Perishable Rush, ZED1

Kamp Seedorf
Kamp Seedorf kleurt ongevraagd het stadsbeton op met kleurrijke paste-ups van helden. Of antihelden. Voetbal, hiphop en populistische cultuur zijn de voornaamste inspiratiebronnen voor de crew uit Amsterdam en Almere. De werken zijn plat,  zonder dubbele laag. De binnenwerken op canvas zijn allemaal gebaseerd op het grotere straatwerk. Iedere actie van Kamp Seedorf is uniek, want handgeschilderd. KS 4 life!
[nggallery id=100]

Perishable Rush
Stelt de huidige maatschappij aan de kaak, de maatschappij die de focus legt op snelheid, snel carrière en geld maken, snel kopen, hebzucht.
Het werk van Perishable Rush gaat over de banken en de financiële sector die ons op de rand van de afgrond hebben gebracht. En over het gedrocht Guantanamo Bay.
De kunstenaar reageert hierop via beelden, om te laten zien hoe irreëel en absurd ze zijn.
Hij maakt in zijn collages gebruik van de beeldtaal uit comics, fotografie, iconografie, advertenties en reclame slogans. Deze beelden worden herschikt en bewerkt om tot nieuwe beelden en betekenissen te komen die zijn visie op de werkelijkheid verbeelden.
Herkenbaar en eigenzinnig.
[nggallery id=93]

Nila Vanwolf
Hoewel haar werk sensualiteit uitstraalt, gaat het ook over vrolijke onschuld, waarin leven, dood, sexualiteit en spiritualiteit taboeloos worden gemengd. In haar werk zijn sexy zombies en kleurrijke sirenen getatoeëerd op schedels te zien. Schoonheid en verval gaan hand in hand.
[nggallery id=96]

Deesaster
Opgroeiend in de nasleep van het post-communistisch regime van het voormalig Joegoslavie van de jaren ’80, bestonden Davor “Deesaster” Smoljan’s visuele invloeden uit talloze comic books, de typisch rauwe en anti-etablissement graffiti van deze tijd als ook vele sci-fi films.
In de loop van de twee daaropvolgende decennia heeft zijn kunst, qua omvang, een “Lichtenstein-achtige” vorm aangenomen. Grootschalig uitgebeeldde archetypen staan hierbij centraal als symboliek voor heldhaftigheid en de ondergang daarvan. In zijn werken kiest hij er vaker voor de nadruk te leggen op zwakte en verlies als de ware motivator voor overwinning. In het afgelopen jaar heeft Deesaster aan verscheidene vooraanstaande groepsexposities en gallerie shows deelgenomen in zowel UK als Nederland.
[nggallery id=94]

Darren West
Darren west (UK, 1966) is opgeleid als glasblazer en is later zelf les gaan geven.
Enkele jaren geleden heeft West de ‘Neon kunst’ontdekt.
Hij ging samenwerken met modeontwerper Piers Atkinson, foto’s van hun beider werk werd gepubliceerd in Vogue Magazine. Darren West werd hierdoor in ene keer wereld beroemd.
Hij werd ook een belangrijke kunstenaar in de Britse kunstwereld.
Hij exposeerde  o.a. in LA, Dubai, Parijs, China, Australie en nu in Amsterdam.
Darren West’s werk is vaak provocerend, gaat over liefde, haat, religie en oorlog.
[nggallery id=99]