Franck Ecalard, “The Optimist”, exhibition in GO Gallery

Franck Ecalard, (France, 1967) shows for the first time in Holland, at GO Gallery!
The opening, in presence of the artist, is on Saturday, April 6th, from 17:00-20:00 hrs.

The world is not just blue 100x150 cm.
The world is not just blue 100×150 cm.

Vanaf het moment dat hij zich kan herinneren was Franck Ecalard (Frankrijk, 1967) al aan het tekenen.  In 1994 behaalde hij zijn postdoctorale diploma Architectuur (DPLG). Echter het beroep van architect beviel hem niet genoeg, Franck besloot door te gaan met tekenen en schilderen. Vanaf 6 april is zijn eerste expositie in Nederland te zien.

The world is not just blue 100x150 cm.
The world is not just blue 100×150 cm.

Franck ECALARD was born in 1967 of a mother and a father.
After thousands of drawings on exercise books, sheets(leaves) and copies, he(it) obtains his(its) degree in architecture DPLG in 1994, and it makes him a beautiful leg.
This leg, he decides to paint it and there begins the adventure of Franck Ecalard’tist after the short life of Franck Ecalard’chitect. Since he painted, painted, painted, and he likes that, more than the chocolate, and fortunately for his LIVER.
His painting come from the South. Of the South of Amsterdam, near Paris, the city of the sun, beaches and the coconut palms = so much heat in its colors, so much sun in its painting, it is in fact a tanning painting.
We can call it optimistic paint, as it is written on each of his paintings.

So now, have a good travel.
[nggallery id=84]Ecalard schildert geen vaste thema’s. Alles wat hij tegenkomt is een bron van inspiratie: Parijs (hij woont er vlakbij), foto’s en beelden van het internet, van magazines en van de straat, van auto’s, mensen en gebouwen, van zijn reizen en de steden waar de zon schijnt, van de landschappen en culturen die hij er tegen komt. De mogelijkheden zijn oneindig….. Franck is een succesvolle kunstenaar. Hij is erg optimistisch, zijn schilderijen noemt hij ‘optimistische kunst’. In al zijn schilderijen staat ergens het woordt ‘optimist’.
Al sinds jaren heeft Franck Ecalard altijd ergens een expositie in één van de galeries waar hij voor werkt: in Frankrijk  (Paris, Touquet, Rouen), Luxemburg, Zwitzerland, Duitsland en in Belgie. Gedurende de 15 jaren dat hij als kunstenaar succes heeft, zijn er meer dan 1.000 schilderijen gemaakt en verkocht!
Het werd tijd dat zijn werk in Nederland te zien is! Vanaf zaterdag 6 april is een verkoopexpositie met een collectie van 20 werken in de GO Gallery te zien. 1 van de schilderijen is gemaakt n.a.v. zijn laatste bezoek aan de Amsterdamse galerie aan de Prinsengracht. Het is de wereld in frisse, optimistische kleuren, met Amsterdam on top of the world!

“Franck doesn’t have a Masters degree in painting or fine arts. He is just very fortunate to have a talent. To create amazing artworks, bright and colorful, full of life.”
[nggallery id=84]

De expositie OPTIMIST van Franck Ecalard opent op zaterdag 6 april, van 17:00 – 20:00 uur. De kunstenaar is op de opening aanwezig. De expositie duurt t/m 19 mei.

zie ook: http://www.youtube.com/watch?v=7hXqT3bHfvU